Zalka Ádám

„Jó látni, ahogy a cég, ahol most már évek óta dolgozom, egy családi vállalkozásból egy elismert nemzetközi cégcsoporttá fejlődik. A kitűzött célok perspektívát adnak a jövőre nézve. Célom, hogy együtt fejlődjek a cégcsoporttal, és további sikereket érjünk el együtt.”

Zalka Ádám

beszerzésért, termékfejlesztésért és minőségbiztosításért felelős igazgató
adam.zalka##kukac##rabalux.com

Az érettségi után az - akkor még - Veszprémi Egyetem Műszaki Menedzser szakát választottam, ahol nagyon széles volt a tantárgyak skálája. Így az egyetemi évek alatt a megalapozott műszaki tudás mellett fontos ismereteket sajátítottam el a menedzsment, a logisztika és a gazdaság témakörében. Diplomamunkámat változásmenedzsmentből írtam, mert már akkor úgy gondoltam, fontos látni, a változások milyen hatással vannak egy vállalat és a munkavállaló életére, munkájára és fejlődésére. Az egyetem után visszatértem szülővárosomba, Győrbe és 8 évet dolgoztam a Somogyi Elektronic Kft.-nél előbb a kereskedelemben, majd műszaki területen.

2011-ben elérkezettnek láttam, hogy váltsak és szinte azonnal egymásra találtunk a Rábalux-szal. A cég által kínált jövőkép az volt, amit én akkoriban kerestem, így elkezdtük a közös munkát. Akkor még a vállalat családi vállalkozás jelleget mutatott, de a fejlődés iránya egyértelmű volt, amely mentén szisztematikusan haladt a cégcsoport.

Kihívás és óriási felelősség egy olyan cégcsoportnál dolgozni, amely dinamikusan fejlődik, és fokozatosan válik nemzetközi nagyvállalattá. Azt gondolom, folyamatos tanulás és megalapozott piacismeret nélkül nem lehetne biztosítani a fejlődést, és ez minden területre igaz. Természetesen a piac, ahol eredményt akarunk elérni, folyamatosan változik. Ez a változás hatással van minden terület munkájára, ugyanis csak akkor lehetünk sikeresek, ha egy lépéssel mindenki előtt járunk. Ez kiemelten fontos feltétel annak érdekében, hogy a cégcsoport továbbra is hozza az elvárt eredményeket.

Beszerzésért, termékfejlesztésért és minőségbiztosításért felelős igazgatóként nemcsak a műszaki tudományok fejlődését kell követnem, hanem a világ logisztikai és gazdasági változásait érintő kérdésekben is naprakész ismeretekkel kell rendelkeznem. Ezek a tendenciák ugyanis - földrajzi korlátokat figyelmen kívül hagyva - végigsöpörnek a világon, így ezeket fel kell ismerni, és használni kell. Ez napi szintű tanulást jelent, hiszen a világ rettentő gyorsan változik. Ezt nem presszióként élem meg, hanem kihívásként, hiszen ezért tanultam, hogy egy ilyen sokrétű területen dolgozhassak, alkothassak. A folyamatos fejlődés mellett ma ott tartunk, hogy Kelet-Közép Európában megkerülhetetlenek vagyunk a lakossági lámpapiacon. Azonban sokminden csak most kezdődik, hiszen a fejlődés nem állhat meg. Örülök, hogy ennek része és motorja lehetek.