Horváth Anett

„Pörgés, energikus és aktív közösség. Sok tekintetben eltérőek vagyunk, az viszont összeköt bennünket, hogy egy határozott vízió mentén haladva többet akarunk elérni. Ez a törekvés pedig olyan szinergiákat és lendületet szül a közösségen belül, amely már önmagában képes megkülönböztetni bennünket másoktól.”

Horváth Anett

logisztikai vezető
anett.horvath##kukac##rabalux.com

Közgazdasági vonalon folytatott főiskolai tanulmányaim befejeztével, első munkahelyemen a Meló-Diák Iskolaszövetkezetnél, pénzügyi területen kezdtem pályafutásomat. Gyorsan rájöttem, hogy személyiségem ennél jóval pörgősebb és dinamikusabb munkára született, valamint arra, hogy közgazdászként nem a pénzügyi feladatok érdekelnek. Hamarosan bele is csöppentem következő munkahelyemen a Lamba Kft-nél a logisztika világába, amibe azonnal beleszerettem. Izgalmasnak találtam a fuvarszervezési feladatokat, a gépjárművezetők koordinálását és azt az élményt, hogy munkámmal, tudásommal hozzájárulok az áru sikeres célba éréséhez. Tetszett a munka szervező jellege és lendületessége.

Nem volt kérdés, számomra ez az a terület, ahol fejlődni és kiteljesedni szeretnék. A Rábalux cégcsoportnál 2005-ben kezdtem el dolgozni, mint Logisztikai vezető. A Rábalux mostani méretéhez képest akkor még kisebb vállalkozás volt, ennélfogva az operatív munkavégzésben is részt vettem. Ez vezetőként kifejezetten hasznomra vált, hiszen megismertem az összes munkafolyamatot, és összefüggéseiben láttam a logisztika működését. Kiváló alapot teremtett ahhoz, hogy később csapatomat tudatosan tudjam felépíteni, a kompetenciák alapján mindenkinek megtaláljam a helyét a rendszerben, hogy mindenki a számára legalkalmasabb munkakörben tudjon dolgozni. A Rábalux cégcsoport sikeres növekedésével folyamatosan fejlődtem jómagam is. Fejlődtem szakmailag, hiszen a növekedés, az egyre több leányvállalat kiszolgálása más és más logisztikai modellt kívánt raktározási és szállítási oldalon. Fejlődtem vezetőként, mivel az egyre emelkedő csapatlétszám más szemléletmódban történő irányítást igényelt. A cégcsoportnál az elmúlt évek során releváns tapasztalatot szereztem, mint projektvezető. Az egyik legnagyobb ilyen projekt a 2011-ben épült logisztikai központunk technológiájának, működésének kialakítása volt. A projektek vezetésének velejárójaként jelentős szaktudásra tettem szert az általunk használt ERP rendszer esetében, így időközben vállalatirányítási rendszerünk szakértőjévé váltam. Büszke vagyok arra, hogy mostanra már egy közel 60 főből álló csapatot irányíthatok, és egy olyan logisztikai központot, ami több, mint 10 ország áruellátását biztosítja. Az elmúlt több, mint 10 évben számos szakmai kihívással néztem szembe, amit rendkívüli módon élveztem, és tudom, hogy ennek itt még nincs vége.