Boros Henry

„Sokszínűség, változatosság. Szerencsés vagyok, hiszen a munkám megköveteli tőlem, hogy folyamatos mozgásban legyek. Úton lenni az üzletfejlesztés érdekében, egyik országból a másikba utazni, hogy újabbnál újabb megoldási lehetőségekkel álljak elő, megszínesíti a mindennapokat. Az új ötletek a Rábaluxnál nemcsak meghallgatásra, de megvalósításra is kerülnek.”

Boros Henry

szortiment menedzser
henry.boros##kukac##rabalux.com

Annak ellenére, hogy az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán villamosmérnöki karán műszaki tanár végzettséget szereztem, mindig is a kereskedelemben dolgoztam. Pályafutásom kezdetén, egy rövid kitérő után azonnal a barkácspiacon találtam magamat. Először, mint áruházvezető-helyettes dolgoztam a 3. magyar bauMax áruházban, majd a magyar beszerzési csapat megalakulásának első napjától kezdve részt vettem a bauMax szortimentjének kialakításában. Kezdetben különböző területekért feleltem, köztük a lámpákért is. Egy rövid Praktikernél tett kitérő után, hat évig nemzetközi szaniter beszerzőként folytattam karrieremet.

Itt sok tapasztalatot szereztem abban, hogy mi köti össze és mi különbözeti meg a különféle piacokat, és hogy mitől lesz egy szortiment igazán sikeres a fogyasztói igények kielégítése szempontjából Ausztriától Törökországig. Mindezt meghatározzák a különböző kultúrák, hagyományok, vásárlói elvárások és emberi viselkedésformák. Ami egy nyugati országban eladható, az nem biztos, hogy Közép-Kelet Európában ugyanúgy piacképes, de ez fordítva is igaz. Az említett hat év megalapozta azt a tudást és munkamódszert, amelynek köszönhetően, úgy gondolom, sikeresen fel tudom mérni azt, hogy egy multinacionálisan működő cég mitől eredményes a piacon. A bauMaxnál eltöltött évek alatt megtanultam, mi a titka a kiváló, folyamatosan megújuló szortiment kialakításának. Ezt a tudást a Rábaluxnál is tudom kamatoztatni, hiszen mi is a nemzetközi piac szereplői vagyunk, és célunk, hogy további eredményeket érjünk el.

Négy évig beszerzési vezetőként a teljes magyar beszerzésért feleltem. Itt azon kívül, hogy egy nagyon jó csapatot vezethettem, kialakítottuk a piaci igényeknek megfelelő szortimentet. Megtanultam sokfajta üzemi mérőszám kiszámításának és elemzésének módját, belekóstoltam a marketing, a logisztika, de az értékesítés területébe is. A bauMaxot követően, egy évig egy osztrák, nemzetközi szaniterkereskedő cégnél foglalkoztam beszerzéssel, új beszerzési és szortiment kialakítási módszerek kialakításával. Azt itt megszerzett tapasztalat a mai napig egy olyan szilárd alap, amely a Rábalux cégcsoportnál betöltött munkámat is nagyban segíti: megújulási lehetőségeket keresni annak érdekében, hogy felkészülhessünk a nyugati piacra való belépésre és a szortiment sikeres kialakítására. A Rábalux név mindig jól csengett számomra. Emlékezetemben a termékek mindig is nagyon jó ár/érték arányúak voltak, a magyar szállítók közül a Rábalux a legjobban teljesítők közé tartozott, mind forgalom, árrés és forgás tekintetében, mind a vevőközpontúsága miatt. Szívesen csatlakoztam a Rábalux csapatához, vonzott a sokoldalúsága, de az is, hogy a menedzsment kíváncsi az én tapasztalataimra. Már az első munkahetemen nagyon pozitív benyomást keltett bennem, a szervezet „olajozott” működése és a jól megszervezett munkafolyamatok. Úgy gondolom, itt megvan a lehetőség a nagyobb, multi cégeknél megszerzett tapasztalat implementálására, és csak azokra, amelyek ennél a cégméretnél célravezetőek. Szeretek itt dolgozni, mert érzem a kollégák újdonságokra való nyitottságát, és látom az eredményeket. Ez számomra nem is munka, inkább elhivatottság.