Baksa Kálmán

„A siker a teljesítmény jutalma.”

Baksa Kálmán, vezérigazgató

Baksa Kálmán

vezérigazgató

„Ha egy mondatban kellene megfogalmaznom, kik is vagyunk, így tudnám összefoglalni: stabil alapokkal rendelkező, dinamikusan fejlődő nemzetközi cégcsoport, amely kereskedelmi partnereinek magas színvonalú és teljeskörű szolgáltatást nyújt, miközben a vásárlói igényeket az aktuális trendeknek megfelelően elégíti ki.”

2012-ben csatlakoztam, a ma már 10, saját tulajdonú leányvállalattal rendelkező Rábalux cégcsoporthoz. Multinacionális nagyvállalatoknál szerzett közel huszonötéves vezetői tapasztalatomat, amelyet az üzletfejlesztés, az értékesítés és a termelés területén szereztem, sikeresen ötvöztem a magyar cégcsoport bevett működési folyamataival. Érkezésemet követően - átvizsgálva a szervezet működését - amellett, hogy megtartottuk azokat a folyamatokat, amelyek a vállalat fejlődését szolgálták, olyan új riportálási rendszert vezettünk be, amely nagy hangsúlyt helyezett a kontrolling folyamatok kiépítésére. A munkafolyamatok optimalizálása mellett hittem abban, hogy nagyobb figyelmet fordítva a minőségi humán erőforrás menedzsmentre, még több eredményt érhetünk el. Azt gondolom, ez a szemléletmód és az említett kezdeményezések nagyban hozzájárultak a cégcsoport további sikeres növekedéséhez. Ennek köszönhetően ma már büszkén elmondhatjuk, hogy a Rábalux cégcsoport a közép-kelet európai régió egyik vezető világítástechnikai cége. Pályafutásomat az FMCG szektorban eltöltött évek alapozták meg. Karrierem kezdetén a L’Oreal értékesítési csapatát erősítettem, ezt követte a Londa Cosmetics-nál eltöltött több mint 5 év, ahol kereskedelmi igazgatóként dolgoztam. Pályámat később a Procter&Gamble-nél folytattam, ahonnan egy megkeresést követően elvállaltam a Fonyódi Ásványvíz Kft. ügyvezetését, ahol feladatom volt a Jana brand, mint ásványvíz márka felépítése, továbbá a vállalat stabilizálása amelynek eredménye képen sikerült növekedési pályára állítani a céget.  Karrierem minden állomásán -köszönhetően a multinacionális környezetnek, az ott alkalmazott professzionális rendszereknek - olyan gyakorlati tapasztalatot szereztem, amelyet sikeresen tudtam átvezetni cégcsoportunk működésébe. Azt gondolom, minden az egyénen múlik. Egy cég csak akkor lehet hosszú távon sikeres, ha jól képzett, motivált, kezdeményező, önállóan szerető és tudó munkatársakkal dolgozik együtt. A siker másik alappillére a jól átgondolt, reális és részletesen kidolgozott rövid, közép és hosszú távú stratégia, valamint az eléréséhez vezető út. Fontos tényező még a mai nagyon gyorsan változó piaci környezetben, hogy a változásokat időben felismerjük. Ezeket nem elég csak felismerni, meg kell határozni, mit kell tenni annak érdekében, hogy a vállalat alkalmazkodni tudjon a megváltozott piaci környezethez és a fogyasztói igényekhez. Utolsó lépésként pedig ezeket a változtatásokat gyorsan és precízen végre kell hajtani.

A siker a teljesítmény jutalma. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a teljesítmény mögött mindig ott az ember, akinek a munkáját elismerjük és büszkék vagyunk rá.

Hiszek abban - és saját tapasztalatból tudom -, hogy akárcsak a sportban, a munkában is csapatban könnyebb sikereket elérni. Az elmúlt évek, a Rábalux cégcsoport által megélt változások bebizonyították, hogy egy elszánt, egymást támogató csapat képes minden helyzetben megújulni és sikereket elérni. Munkatársaimmal azon vagyunk, hogy termékeinkkel fényt és színt vigyünk az emberek mindennapjaiba. Legyen szó az otthonukról vagy a munkahelyükről. Pontosan tudjuk, milyen fontos az asztal fényénél átélt esti családi beszélgetés, a kora őszi baráti borozást bevilágító kerti fények és a tervasztal fényénél születő nagy munkák. Szlogenünk is ezt az ars poetica-t fogalmazza meg: Rábalux, beragyogja az életed!