Csenki Ágnes

„Szeretem a tiszta helyzeteket. Az értékesítés területén nem lehet félgőzzel haladni, itt valóban csak kitartással, állhatatos munkával lehet eredményeket elérni. A sikereket tehát nem várhatjuk el másoktól, személyes felelősséggel tartozunk. Partnerközpontúságunk ugyanakkor kifizetődő, hiszen a Rábaluxnál hosszú távon, a bizalmon alapuló együttműködés mentén, nem csak elvárások, de ellentételezések is vannak.”

Csenki Ágnes

országos értékesítési igazgató, Magyarország
agnes.csenki##kukac##rabalux.com

Szeretem a szabályokat, de nem szeretem a korlátokat. A Rábaluxnál adott, hogy önállóan döntsek bizonyos kérdésekben, és hogy új ötletekkel álljak elő, és azokat megvalósítsam a gyakorlatban, miközben egy összetartó csapat tagja lehetek. Mindig is az értékesítés érdekelt. Véleményem szerint erre születni kell, bár nem kérdés, hogy kereskedelmi menedzser végzettségem nagyban segítette pályám alakulását. A Rábalux cégcsoporttal való együttműködésem hosszú évekre tekint vissza, hiszen 2003 év eleje óta erősítem a csapatot. Azt gondolom, azt a tudást és tapasztalatot, amit korábban a Fotex csoportnál szereztem, sikeresen tudtam kamatoztatni itt a Rábaluxnál is.

Mielőtt a világítástechnikai iparágba belecsöppentem volna, a Hungaroton Records Hanglemezkiadó Kft. könnyű zenei részlegének magyarországi értékesítésért voltam felelős. A karriernek két útja van. Az egyik: 2-3 évente munkahelyet váltani, és egyre felelősségteljesebb pozícióba lépni. A másik: hosszútávon maradni egy kisebb, ámbár gyorsan fejlődő cégnél, együtt változni, alakulni a vállalattal, megfelelni az új kihívásoknak. Én az utóbbit választottam. Az értékesítés szó tartalmazza az értékes kifejezést, nem lehet véletlen ez az egyezés. Fontosnak tartom, hogy tudjak azonosulni a termékkel, amit értékesítek; az emberek életét szebbé és jobbá tegye az, amit otthonukba hazavisznek.